U bevindt zich hier: 

>> Therapie en consultatie 

  |  

Startpagina

  |

Psychotherapie, gezins- en relatietherapie en seksuologische hulp

 

U kunt niet meer bij mij terecht voor individuele psychotherapie, wel voor gezins- en relatietherapie en voor seksuologische problematiek.


Relatie- en gezinstherapie:

Relatie - en gezinstherapie wordt ook wel systeemtherapie genoemd. Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie die gericht is op relaties tussen mensen. Het woord "systeem" verwijst naar het feit dat iedereen deel uit maakt van een sociale groep, zoals een gezin, een team, een buurt, een organisatie enz.. We spreken dan van een sociaal systeem. In zo'n systeem beïnvloeden mensen elkaar, gedachten, gevoelens, verwachtingen en gedragingen ontstaan in wisselwerking met anderen uit de omgeving. Binnen een sociaal systeem zoals bijvoorbeeld een gezin of partnerrelatie kunnen er problemen ontstaan waardoor de verhoudingen en de omgang met elkaar onder druk komt te staan. Het kan zijn dat het probleem vooral op het gebied van de communicatie ligt, of het vertrouwen is beschadigd, of de problemen zijn veroorzaakt door tegenslagen en nare omstandigheden, of de wederzijdse verwachtingen liggen erg uiteen enz. enz. Door middel van partner-relatie - en of gezinsgesprekken wordt geprobeerd de onderlinge verhoudingen te versterken en te verbeteren en de problemen op te lossen.


Seksuologische hulpverlening:

Wanneer de problemen seksuologisch van aard zijn kunt u ook bij mij terecht voor gesprekken. U kunt alleen komen, maar dikwijls zal ik ook uw partner bij de gesprekken willen betrekken. Seksuologische problemen kunnen zijn: orgasmeproblemen, opwindingsstoornissen, pijn bij het vrijen, geen zin in vrijen, vaginistische klachten, erectiestoornissen enz.Aanmelding, verwijzing en wachttijd

Voor deze vormen van hulpverlening is geen verwijsbrief van de huisarts nodig. U kunt zich rechtstreeks aanmelden via het contactformulier van deze website. Er is geen wachttijd voor relatie- en of gezinstherapie.

Vergoeding

Deze geprekken worden niet vergoed. De kosten van de gesprekken komen geheel voor eigen rekening. De consulten duren een uur, exclusief rapportage en kosten € 145,20 per consult. (Bedrag is inclusief 21% B.T.W.)