U bevindt zich hier: 

>> Therapie en consultatie  >> Liefdesverlangen 

  |  

Startpagina

  |

Liefdesverlangen

 

Kortdurend coachingsprogramma voor vrouwen en mannen die er niet in slagen een bevredigende relatie op te bouwen. Laat je coachen wanneer je steeds pech hebt in de liefde. Ben je op zoek naar een partner, maar lukt het niet om een langdurige, hechte en wederkerige relatie aan te gaan? Word je nooit verliefd? Of juist wel, maar altijd op de verkeerde? Is er bijvoorbeeld een patroon van steeds verliefd worden op mensen die al een partner hebben, of die dusdanige problemen hebben dat zij niet in staat zijn intimiteit aan te gaan? Of zijn de verliefdheden maar kortstondig van aard? Ben je te vaak in dezelfde valkuil gestapt om het aan het toeval te wijten dat je de ware nog niet hebt gevonden? Maar weet je niet hoe het komt, laat staan wat je er aan kunt doen? Voor degene die een druk en sociaal leven hebben, tevreden zijn over hun dagelijkse bezigheden, maar bij wie het in de liefde steeds misloopt, is er een kortdurend coachingstraject. Je wordt geholpen bij het verkrijgen van inzicht in het probleem en het wordt je duidelijk wat jouw eigen aandeel is. Tevens worden er handvatten voor verandering geboden.

Doel

Het doel van het programma is inzicht te krijgen in het probleem, maar ook concrete handvatten te bieden voor verandering en verwerking. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de boodschappen over relatievorming die je bewust of onbewust hebt gekregen. Jouw levensloop met betrekking tot relatievorming biedt waardevolle informatie, er wordt diepgaand op ingegaan. In de loop van de gesprekken kunnen suggesties gedaan worden om te oefenen met alternatief gedrag.

Programma

In een zestal individuele gesprekken zullen verschillende thema's de revue passeren. Sommige onderwerpen zijn voor jou wellicht niet relevant, andere wel. Tussen de gesprekken door kun je huiswerkopdrachten mee krijgen, met name in de vorm van vragenlijsten. Deze vragenlijsten helpen je themagericht een deel van je biografie weer te geven

Thema's

Ben je vrij? Heb je verbroken relaties verwerkt? Is de ex-geliefde losgelaten? Of treur je om een verloren geliefde? Ben je nog boos? Is de woede verlammend of zelfdestructief? Of heeft je hart zoveel beurse en blauwe plekken opgelopen dat opnieuw openstellen en vertrouwen moeilijk is? Is er bitterheid? Hoe is het gevoel van eigenwaarde, zelfwaardering? Ben je tevreden met wie je bent? Waarover ben je ambivalent? Kun je jezelf aantrekkelijk vinden, durf je aantrekkelijk te zijn en voor je seksualiteit te staan? Wat belet je? Welke boodschappen heb je hierover meegekregen? Hoe was de relatie met je vader en moeder? Op welke wijze beïnvloedt dit jouw visie op mannen en vrouwen? Wat voor relatie hadden je ouders? Welk voorbeeld bood hun relatie? Hielden zij van elkaar, zijn zij gescheiden? Hoe uitten zij hun liefde, hoe maakten zij ruzie?

Overige informatie

De individuele gesprekken duren 60 minuten. De prijs is € 145,20 per gesprek (inclusief 21 % BTW) De frequentie van de gesprekken is in overleg. Er is geen wachtlijst voor dit traject.