U bevindt zich hier: 

>> Trainingen  >> Signaleren en bespreekbaar maken van huiselijk geweld 

  |  

Startpagina

  |

Signaleren en bespreekbaar maken van huiselijk geweld

 

Voor hulpverleners en alle anderen die met mensen werken

In de hulpverlening krijgen we steeds vaker te maken met de problematiek van huiselijk geweld. We willen onze ogen er niet voor sluiten, maar we weten vaak ook niet wat we er mee aan moeten.
Wanneer je meer wilt weten over dit onderwerp en handvatten aangereikt wilt krijgen om huiselijk geweld bespreekbaar te maken, zodat je je steviger voelt in je werk, dan is deze training wat voor jou!

Opzet Training

Tijdens de workshop staan wij onder andere stil bij de volgende vragen:

 

  • Signalen van huiselijk geweld
  • Bespreekbaar maken van huiselijk geweld
  • Verschillende typen plegers en slachtoffers
  • Verwijsmogelijkheden
  • Time-out procedure
  • Omgaan met eigen emoties zoals angst en afkeer

 


Werkvormen
In een groep met maximaal 12 personen komen de bovengenoemde vragen en onderwerpen aan de orde. We zullen gebruik maken van verschillende werkvormen. We werken met de groep als geheel en in subgroepen. Het geheel zal zodanig op elkaar afgestemd zijn dat iedereen optimaal kan bijdragen, leren en profiteren van de ontstane inzichten, visies en oplossingen.

Plaats, tijd, kosten en aanmelding
De ééndaagse training vindt plaats op zaterdag 11 juni 2016 van 10.00 tot 17.00 uur aan de Rijkmanstraat 46 in Deventer. Dit is het praktijkadres van Carolien Roodvoets. De lunch zal genuttigd worden in een sfeervol restaurant in de binnenstad van Deventer en is bij de prijs inbegrepen. .
De kosten bedragen € 217,80,- per persoon per dag. Inclusief literatuurmap. Aanmelding is mogelijk via het e-mailadres info@carolienroodvoets.nl. Schets daarbij je werksituatie en je specifieke vragen m.b.t. dit onderwerp. Vervolgens krijg je via de mail een bevestiging van deelname en kun je het geld overmaken op IBAN INGB0007733075. Het geld moet twee weken van te voren binnen zijn. Inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst van aanmelding en betaling.
Annulering is mogelijk tot twee weken voor de datum, onder inhouding van € 35,- administratiekosten.