U bevindt zich hier: 

>> Media 

  |  

Startpagina

  |

Media


Dinsdag 18 februari 2014 'En dan nog even dit' bij de TV Oost. Onderwerp 'Relaties tussen tbs-ers en personeel'

Kijk hier de uitzending terug.

Dinsdag 4 februari 2014 'Dit is de dag reportage' bij de EO. Onderwerp 'Second Love'

Kijk hier de uitzending terug.

'Buro de Vries' bij omrop Fryslan

Luister hier de uitzendingen terug.

Donderdag 8 augustus 2013: 'Hollandse Zaken' bij omroep MAX. 'Liefde op Leeftijd'

Kijk hier de uitzending terug.

Regelmatig ben ik te horen in het programma PS Radio op 3FM, iedere zondag van 20:00 - 22:00 uur.

Luister hier de uitzendingen terug.

Dinsdag 13 november 2012: De psychologie van de (ver)liefde.Vanaf 5 december 2012 ben ik 9 weken op maandag te zien in het RTV Oost programma "Maaikes Mannen"

Kijk hier de uitzending van 5 december terug.

vanaf oktober 2012: Maandelijkse Kollum Omroep Fryslan

Luister hier de collums terug.

28 november 2011: Schepper en Co aan tafel: Overschot jonge vrouwen in de stad

Kijk hier de uitzending terug.

Week 39 2011: Roskam TV: Spoor 3 ~ In gesprek met Carolien Roodvoets

Juli 2011: Krantenartikel in "De Stentor" over mijn boek TBS

Lees hier het krantenartikel.

Dinsdag 17 mei 2011: Boekpresensatie 'TBS verdoemd leven'
Bekijk hier de foto's en het verslag.

Donderdag 6 mei 2011: Te gast bij RTV Oost bij het programma 'En dan nog even dit' naar aanleiding van mijn boek over TBS.

Kijk hier de uitzending terug.

Maandag 2 mei 2011: Te gast bij het programma 'Dit is de dag' van de EO, Radio 1 van 14.00 tot 15.00 uur.

Luister hier de uitzending terug.

April 2011: Verschenen in 'Goed Gevoel'. Overspel kan je voorkomen, door Constance Bos.

Bekijk hier het artikel.

Zaterdag 23 april 2011: Te gast bij het radioprogramma "Cappuccino" van de NCRV op radio 2

Luister hier de uitzending terug (bijdrage vanaf 19 min. 30 sec).

Dinsdag 8 maart 2011: Nationale vrouwendag; te gast bij de educatieve talkshow "Helder".

Onderwerp: huiselijk geweld

Kijk hier de uitzending terug.

Zondag 25 juli 2010: Bijdrage aan de serie 'Simmer Skoalle" in het radioprogramma Buro de Vries van Omrop Fryslan

Luister hier de uitzending terug.

Zaterdag 17 april 2010: Interview "De Volkskrant", Twistgesprek

Lees hier het krantenartikel.

Donderdag 1 april 2010: Omroep LLINK, Koopkracht

FLIRTEN

Nederland telt ruim 2,5 miljoen singles en verwacht wordt dat het er in 2030 nog een miljoen meer zijn... de commercie speelt hier handig op in en biedt ons van alles aan om de ware te vinden. Maar vinden hiermee de echte liefde? Fleur Bok en Rudy Mackay duiken in de wereld van internetdading, relatiebemiddelingbureaus, flirtcursussen en feromonenspray. Is liefde maakbaar in 2010? Of moeten we terug naar de basis en het op de ouderwetse manier proberen?

 

Zaterdag 7 maart 2009: Rondom 10

IK WIL EEN KIND!

In Rondom 10: Hoe een groeiende groep alleenstaande vrouwen tot het uiterste gaat om kinderen te krijgen. Een ‘one night stand’, een bevriend homostel of een spermadonor via internet. Veel is tegenwoordig mogelijk als je een kind wilt, maar geen man hebt. Alleenstaand moederschap is geen taboe meer. Het aantal vrouwen dat hiervoor kiest, stijgt dan ook snel. Mannen en kinderen kunnen daarvan de dupe worden. Mannen leveren hun zaad, maar moeten zich verder gedeisd houden. Hun kind zien, zich als vader met de opvoeding bemoeien: het is afhankelijk van de luimen van de vrouw. En de kinderen? Zij groeien op zonder vader.

De afgelopen jaren ontstond via internet een circuit van zaadzoekende vrouwen en spermadonoren die deze vrouwen – om wat voor redenen ook – willen helpen. Alle voorschriften en vereisten van de officiële spermabank vinden ze te veel gedoe. Sommige mannen zien het spermadonor zijn bijna als een sport: hoe meer kinderen op de wereld zetten, hoe beter. Anderen stoppen met doneren, zodra ze het eerste kind zien. Ze willen contact met hun zoon of dochter. Een debat over de voor- en nadelen van het sperma-aanbod op internet.

 

Donderdag 18 december 2008: Hart en Ziel

VERSLAAFD AAN EEN FOUTE MAN

Hoe komt het dat nogal wat vrouwen, op zoek naar een serieuze relatie, steeds weer vallen voor de foute man? Carolien Roodvoets is psychotherapeute en seksuoloog, zij beschouwt het vallen op de verkeerde man als een verslaving en zij traint vrouwen om een wederkerige relatie te vinden en te behouden. Haar gedragstraining komt aan bod. Foute mannen zijn mannen die niet geschikt zijn voor een vaste relatie. Versierders, getrouwde mannen, bedriegers, mannen met bindingsangst, gewelddadige mannen, verslaafden, seksueel perverse mannen, workaholics, dwangmatige mannen en contact gestoorden. Carolien Roodvoets: 'De foute man is te vergelijken met een gokkast, je stopt er van alles in, maar er komt nooit iets uit. Wanneer je een relatie met hen aangaat, zul je zelf steeds verder van huis raken.' Roodvoets traint vrouwen weer vat te krijgen op hun leven. Actrice Isa Hoes doet een psychologische test. Mieke van der Weij bespreekt met haar de testuitslagen.

Presentatie: Mieke van der Weij.

Deze uitzending van het programma Hart en ziel met de titel Verslaafd aan een foute man is uitgezonden op donderdag 18 december door de NCRV. Te gast waren Isa Hoes en Carolien Roodvoets. De presentatie was in handen van Mieke van der Weij.

 

zondag 25 april 2004: Het Geluk van Nederland

VALT U OOK OP FOUTE MANNEN?

Een op de drie huwelijken strandt tegenwoordig en een op de vijf volwassenen is single. Vooral hoogopgeleide vrouwen hebben niet zelden een voorkeur voor mannen die als partner niet geschikt zijn.
Waarom hebben vrouwen moeite met het vinden van de juiste man?
Waarom blijven ze hardnekkig achter mannen aanlopen die ze niet kunnen krijgen?
Waarom oefenen juist dit soort mannen zo’n aantrekkingskracht uit?
Welke chemische processen vinden er plaats in de hersenen als we verliefd zijn?
Er is zoals gewoonlijk natuurlijk niets nieuws onder de zon, neem nou dit geval van tweehonderd jaar geleden:
Amandine Aurore Lucie Dupin werd geboren te Parijs op 1 juli 1804. Vanaf haar vierde werd de kleine Aurore door haar grootmoeder opgevoed in Nohant. In 1817 werd ze voor een zeer goede opleiding op de kostschool van de Engelse Augustinessen naar Parijs gestuurd. Na haar eindexamen in 1822 werd de jongedame Dupin gekoppeld aan Baron Casimir Dudevant die haar twee kinderen schonk: Consuela en Maurice. Maar terug in de Auvergne ontdekte ze dat ze als mevrouw "La Baronne" niets kon doen met haar grote talent en haar uitstekende opleiding. In 1831 verliet zij haar familie en ging alleen wonen in Parijs. Als de schrijvende George.
Haar eerste minnaar leverde haar de achternaam Sand op. En na vele boeken, geschriften en een stoet van mannen, waaronder de componist F.Chopin (die ze eruit moest gooien omdat hij niet van haar dochter kon afblijven), stierf zij uiteindelijk als George Sand te Nohant op 8 juni 1876.
Een voorbeeld uit de oude school van de ongelukkige liefde. Zeg, wat had die vrouw een pech!
Hoewel…. als madame Sand nu zou leven had deze pech niet aan haar gelegen maar aan “Foute Mannen”.

Of er nu wordt geflitst met een mediator of gevochten voor de rechter: volgens de laatste statistieken strandt ruim een op de drie huwelijken in Nederland. En daarmee is één op de vijf volwassenen single. Waarom?

Hansje van Etten ging te rade bij drie dames:
Relatietherapeute Carolien Roodvoets formuleerde de volgende symptomen. De vrouwen hebben niet zelden een voorkeur voor mannen die als partner volkomen ongeschikt zijn: de Don Juans, mannen die al een vrouw hebben of met hun werk getrouwd zijn, romantische dronkelappen en mannen die zo gesloten zijn als een oester.
Dr. Helen E. Fisher is hoogleraar antropologie en medewerker van het Center for Human Evolutionary Studies aan de Rutgers Universiteit in New Jersey. Ze behaalde haar graad aan de Universteit van Colorado met een dissertatie naar de evolutie van vrouwelijke seksualiteit en het ontstaan van het kerngezin. Op dit ogenblik werkt ze aan een boek over primaire drijfveren van het paringsgedrag, lust, aantrekkingskracht en trouw. Ze leidt ook een groot onderzoek naar de chemie in het menselijk brein tijdens verliefdheid met gebruik van “MRI brain scanning”.
Diane Ackerman is schrijfster van het boek 'A Natural History of Love' en ontvanger van tal van wetenschappelijke en literaire pluimen en prijzen. Er is zelfs een molecuul naar haar genoemd: de Dianeackerone. Ze doceerde aan uiteenlopende universiteiten waaronder Columbia, Richmond, en Cornell. Haar essays over natuur en menselijkheid verschenen in The New York Times, Parade, The New Yorker, National Geographic. Ook presenteerde zij een televisieserie van de Amerikaans Publieke Omroep die was gebaseerd op haar boek: 'A Natural History of the Senses'.

De onderzoeksvragen zijn:
Waarom hebben vrouwen zo’n moeite met het vinden van de juiste man?
Waarom blijven ze vaak zo hardnekkig achter mannen aanlopen die ze niet kunnen krijgen?
Waarom oefenen juist dit soort mannen zo’n aantrekkingskracht uit?
Wat voor chemische processen vinden er plaats in onze hersenen als we verliefd zijn?

Er werken ook mannen mee aan het onderzoek van mevrouw van Etten. De heer Sadeghi leeft zich in in “Foute Mannen” en spreekt hierover buiten met loslopende vrouwen. En dan.. is er nog een man maar is dat nou wel een Goede?
Samenstelling en regie: Hansje van Etten; Redactie: Robert Wiering; Research: Ger Wieberdink, Hannah Dogger; Productie: Antoinette Grote Gansey; Eindredactie: Jan van Friesland