U bevindt zich hier: 

>> Publicaties  >> De Duivelsdriehoek 

  |  

Startpagina

  |

De Duivelsdriehoek

 

"Vreemdgaan is een fenomeen dat onze fantasie prikkelt. Waarom is de verleiding van het overspel zo sterk, ondanks alle ellende die er meestal van komt? Volgens sommige schattingen heeft 70 procent van de alleenstaande vrouwen boven de dertig ooit een relatie gehad met een gebonden man; de meerderheid van die vrouwen dacht dat de mannen bij hun vrouw zouden weggaan, terwijl slechts 1,5 procent van deze mannen de daad bij het woord voegde.

Carolien Roodvoets beschrijft op heldere wijze de psychologische achtergronden van overspel. Wat drijft de vreemdganger? Wat zijn de motieven van de minnares? En wat is de reden dat de bedrogen echtgenote haar man ondanks alles toch niet kwijt wil? Roodvoets betoog wordt op levendige wijze geillustreerd door waar gebeurde verhalen van mannen en vrouwen.

De Duivelsdriehoek geeft inzicht in de verschillende typen vreemdgangers, minnaressen en bedrogen echtgenotes. Roodvoets schetst het onstaan van een buitenechtelijke relatie, neemt ons mee naar het uur van de waarheid en het moment van de keuze. Kiest de vreemdganger voor zijn gezin of kiest hij voor zijn minnares, en wat zijn de gevolgen van zijn keuze? Roodvoets beantwoordt tot slot de vraag of er ook een uitweg uit het driehoeksdrama mogelijk is".

ISBN: 9068341898 / 237 pagina's

Koop nu! Klik hier...


Uit "Kluunen" van Kluun: Een cursus Mannen in tien boeken.

9. Carolien Roodvoets - De Duivelsdriehoek (2003)

Wat?!?! Een vrouw in deze cursus, Kluun? Jawel, en eentje die meer van mannen begrijpt dan mannen zelf. De Duivelsdriehoek is een fascinerende analyse over de gevaren en de verleidingen van het hebben van een verhouding. Klopt als een bus, kan ik u zeggen. Leereffect: Wist u dat 95% van de buitenechtelijke verhoudingen bestaat uit een gebonden man en een single vrouw? Zelden andersom. Het idee dat u vanavond weer naast, onder of op uw eigen man ligt, trekt een andere man niet.