U bevindt zich hier: 

>> Trainingen  >> Praten over seksualiteit 

  |  

Startpagina

  |

Praten over seksualiteit

 

Praten over seksualiteit

Voor hulpverleners en alle anderen die met mensen werken

Hulpverleners die individuen of echtparen begeleiden komen al snel het onderwerp seksualiteit tegen. Toch wordt dit onderwerp vaak angstvallig vermeden door zowel de cliënt als de hulpverlener omdat beide partijen zich onhandig voelen op dit terrein. Voor diegenen die dit onderwerp niet uit de weg willen gaan omdat ze hun cliënten niet in de kou willen laten staan is deze workshop. Een praktische dag die handvatten biedt voor een goed gesprek over seks.

Opzet Training

Tijdens de training staan wij onder andere stil bij de volgende vragen:

 

  • Hoe breng ik het onderwerp seksualiteit ter sprake?
  • Taal: welke woorden gebruik ik?
  • Seksueel geweld: tussen verleiden en verkrachten
  • Verschillende soorten relaties met hun bijbehorende seksuele problemen
  • Voorlichting over de meest voorkomende seksuele problemen zoals verminderd verlangen, erectiestoornissen, orgasme problemen, pijn bij het vrijen
  • Eigen houding t.a.v. seksualiteit en omgaan met eigen emoties tijdens het gesprek

 

Werkvormen
De ééndaagse training vindt plaats op zaterdag 5 november 2016 van 10.00 tot 17.00 uur aan de Rijkmanstraat 46 in Deventer. Dit is het praktijkadres van Carolien Roodvoets. De lunch zal genuttigd worden in een sfeervol restaurant in de binnenstad van Deventer en is bij de prijs inbegrepen.

Plaats, tijd, kosten en aanmelding
De kosten bedragen € 217,80,- per persoon per dag. Inclusief literatuurmap. Aanmelding is mogelijk via het e-mailadres info@carolienroodvoets.nl. Schets daarbij je werksituatie en je specifieke vragen m.b.t. dit onderwerp. Vervolgens krijg je via de mail een bevestiging van deelname en kun je het geld overmaken op IBAN INGB0007733075. Het geld moet twee weken van te voren binnen zijn. Inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst van aanmelding en betaling.
Annulering is mogelijk tot twee weken voor de datum, onder inhouding van € 35,- administratiekosten.